Fler kan få möjlighet att pendla med buss med satsningar på en ny linje, menar skribenterna.
Fler kan få möjlighet att pendla med buss med satsningar på en ny linje, menar skribenterna. Bild: Jonatan Gernes

Ny busslinje möjlighet för pendling till skola och jobb

Ungdomar från Hylte kommun efterfrågar att kunna välja gymnasium i Falkenberg, vilket nu blir en större möjlighet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Nu kan det äntligen bli verklighet med en ny busslinje mellan Torup och Falkenberg. Alliansen har i tillväxtutskottet sagt ja till vår motion, och även avsatt pengar i budgeten. Tanken är att busslinjen ska testas i tre år och sen får vi utvärdera resultatet.

I dagsläget för den som vill pendla med kollektivtrafiken norrut i Halland från Hylte, eller till Hylte norrifrån, måste man först åka via Halmstad. Det är en alltför lång omväg, vilket gör att pendlingen i dag är begränsad till dem som har möjligheten att ta bilen.

Med en ny busslinje mellan Falkenberg och Hylte, ser vi att vi kan öppna upp arbetsmarknaden på båda hållen. Möjligheten finns då att pendla med kollektivtrafiken även mot Gislaved för hallänningar i norra Halland och vice versa för de som vill ta sig till norra Halland. Det blir en helt annan möjlighet, och kommer att möjliggöra att vi kommer kunna bredda arbetsmarknaden för de som pendlar.

ANNONS

Ungdomar från Hylte kommun efterfrågar att kunna välja gymnasium i Falkenberg, vilket nu blir en större möjlighet. Vår förhoppning är att man ska se möjligheter i detta, att det kan skapa ytterligare tillväxt i vårt län.

Stina Isaksson gruppledare,

Kerstin Alexén,

Ann-Heléne Djivjak

Sverigedemokraterna Region Halland

ANNONS