Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) under presentationen av en rapport i augusti.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) under presentationen av en rapport i augusti. Bild: Fredrik Persson/TT

Normal invandringspolitik – i stället för extrem

Sluta upp med de låga förväntningarnas rasism, vi måste ha en tro på att de som kommer till vårt land är fullt kapabla till att både lära sig det svenska språket och att bidra.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Svar på insändaren ”Låt inte en hård invandringspolitik bli det nya normala”, 3/10.

Sverige i dag är allt annat än en förebild vad gäller integration, med nästintill dagliga skjutningar och gängrelaterad brottslighet. Vi har hittills i år slagit rekord i antalet skjutningar, nu börjar även civila komma emellan. Häromveckan var det ett disco för funktionsvarierade barn som blev beskjutna, innan har vi kunnat läsa om barn i förskoleålder som träffas av förlupna kulor. Det ska inte få bli det nya normala, vi får aldrig vänja oss.

Det handlar inte om en hård invandringspolitik, det handlar snarare om en normal invandringspolitik och inte en extrem som vi har i dag. Vi ska inte ha ett bidragssystem som är som gjort för att fuska, där det lönar sig mer att vara hemma än att arbeta. Där man kan tacka nej till arbete och ändå uppbära en rad bidrag. De som är i arbetsför ålder och som inte har några övriga hinder, måste kunna förväntas arbeta.

ANNONS

Sluta upp med de låga förväntningarnas rasism, vi måste ha en tro på att de som kommer till vårt land är fullt kapabla till att både lära sig det svenska språket och att bidra. Får du tolkhjälp efter 10, 20, 30 år i landet så finns det en anledning mindre att lära sig språket. Ska du ha tolkhjälp på arbetet? Efter ett antal år är det rimligt att det införs en egenavgift på tolktjänst för de som inte kan språket och som inte har några medicinska hinder.

Det behövs tidiga insatser, förebyggande insatser, men också tydligare och större krav och hårdare straff. Man ska inte kunna begå tre våldtäkter och få en ”gratis”. Med den politiken som förts så har det bara blivit sämre, därför växer SD och kommer att fortsätta växa. För att citera Olof Palme ”samhället är människans verk, om något är fel kan vi ändra på det”.

Stina Isaksson, gruppledare Sverigedemokraterna Region Halland

ANNONS