Politikernas direktiv är att HFAB ska öka sin lönsamhet. Låt då 54 miljoner stanna i HFAB, och ta ut en rimlig utdelning!, skriver Boris Klintsjö.
Politikernas direktiv är att HFAB ska öka sin lönsamhet. Låt då 54 miljoner stanna i HFAB, och ta ut en rimlig utdelning!, skriver Boris Klintsjö. Bild: Roger Larsson

Ni hyresgäster är en stor maktfaktor

I sann demokratisk anda kan ni antingen få politikerna att tänka om redan nu eller ritar ni om den politiska kartan 2026.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

HFAB verkar vara ett lönsamt och välskött fastighetsbolag trots överföringen av 54 miljoner till kommunen. Tycker du det är fel, går det att ändra på. Det är politikerna, som bestämt överföringen och därmed också kan ändra på beslutet.

Förslag: Be HP eller Hyresgästföreningen göra en rundfrågning vad kommunens nio partier tycker i frågan. Då får ni reda på vilket parti ni ska rösta på vid nästa val. Ni hyresgäster i HFAB är en stor maktfaktor med runt 20 000 röstberättigade, och det är lika många röster, som S har eller M och SD har tillsammans.

Ni hyresgäster är alltså en stor maktfaktor och har säkert sympatisörer även bland dom som äger sitt boende.

ANNONS

I sann demokratisk anda kan ni antingen få politikerna att tänka om redan nu eller ritar ni om den politiska kartan 2026.

Politikernas direktiv är att HFAB ska öka sin lönsamhet. Låt då 54 miljoner stanna i HFAB, och ta ut en rimlig utdelning!

2033 blir det EU lag på att alla fastigheter ska ha energiklass D, och det kräver stora investeringar i äldre fastigheter. Gör dom investeringarna nu och minska kostnaderna och miljöpåverkan! I äldre fastigheter kan man minska energiförbrukningen med 50 procent. Detta är fakta som bygger på resultatet och erfarenheter i brf Furan.

Önskar lycka till för både hyresgäster och HFAB i samverkan med rimliga hyreshöjningar i framtiden och ett säkert tryggt boende!

Boris Klintsjö

LÄS MER:Skandal att vi hyresgäster blir dubbelbeskattade på detta sätt

LÄS MER:HFAB:s vinst borde inte gå in i den kommunala kassan

ANNONS