Skribenten efterlyser mer kontroll av husbilsgästerna i Grötvik.
Skribenten efterlyser mer kontroll av husbilsgästerna i Grötvik.

Mer tydlighet om husbilar efterlyses

Med vår svaga krona kommer Halmstad att bli ett ännu mer attraktivt turistmål för bland annat husbilar, menar skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Lite märkligt är det att på parkeringen/vändplatsen nere vid grillplatsen strax innan Grötvik står det nu på morgonen 13 husbilar som upptar i stort sett hela området. Ofta besöks platsen av fågelskådare, skolutflykter och lite annan verksamhet som nu får stå tillbaka. Nere i Grötvik såg jag fem husbilar och där kan man ta emot åtminstone 30–40 stycken på båda ställplatserna tillsammans.

Jag har pratat med ”husbilsfolk” som står hos oss i segelsällskapet och det är tydligt att med vår svaga krona kommer Halmstad att bli ett ännu mer attraktivt turistmål för bland annat husbilar.

Problemet är att en del av de gästerna inte kommer att generera några pengar. Man är i stort sett självförsörjande på mat och med dagens effektiva solpaneler behövs det ingen landström heller. Det är ju också så att man kan tömma sitt svart/grå-vatten helt gratis på de ställena som finns.

ANNONS

Så, kommungubbar, strateger och allt vad ni kallar er, ta tag i möjligheten som ligger framför oss, sätt er i framsätet och ta kontroll över situationen, de flesta ”husbilsfolk” är mycket bra gäster, men det måste finnas en tydlighet vad som gäller för alla som besöker Halmstad.

En bra, enkel och billig början är ju att tydligt skylta vid nerfarterna för jag är helt säker på att detta problemet finns på många ställen.

Folke

ANNONS