”20 procent av vår arbetstid läggs som resurspass, nu på många fler ställen och avdelningar där vi inte känner någon och ingen känner oss.”
”20 procent av vår arbetstid läggs som resurspass, nu på många fler ställen och avdelningar där vi inte känner någon och ingen känner oss.” Bild: ERIK G SVENSSON

Märker ni inte att vi mår sämre och sämre?

20 procent av vår arbetstid läggs som resurspass, nu på många fler ställen och avdelningar där vi inte känner någon och ingen känner oss.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Halmstads kommun hemvårdsförvaltningen, politiker. Lyssna, för nu är det nog med galenskap. En sak får ni aldrig glömma: utan oss på golvet är ni inget!

Märker ni inte att vi där ute mår sämre och sämre? Att duktig personal försvinner till nya jobb, studier och för tidiga pensionsavgångar?

Kanske tror ni att vi ska vänja oss och att ert mantra "ni måste vara positiva" ska vända trenden?

Jo tack, ni vänder perfekt med sista spiken i kistan!

20 procent av vår arbetstid läggs som resurspass, nu på många fler ställen och avdelningar där vi inte känner någon och ingen känner oss. Hur bra chans till ett gott utfört arbete ger det?

ANNONS

Hur viktig är kundens rätt till en bra och trygg omvårdnad med välkända ansikten egentligen? Allt det som vi lärt oss förr var så viktigt i bra omsorg. När pengar styr ... då gäller det inte längre tydligen.

Och hur tror ni det känns för oss att gå med ständig oro och ångest över vart man nästa gång ska hamna? Magont, huvudvärk ....kropp och själ hör ihop.

Hur kan ni ens fundera över att sjuktalen hos oss ökar?

Ni bör smaka på er egen kaka. Ut med er på andra ställen en dag per vecka ni också! Ni kan ju arbetet, var bara lite positiva. Och glöm inte bort att vara extra positiv inför det att ni inte får ett öre i ersättning om ni så ska köra 3-4 mil mer än vanligt för att ta er till det nya stället.

En stilla undran, vilka andra arbetsgrupper hade funnit sig i att få dessa arbetsvillkor? Och vad får er att tro att just vi inom vården gör det?

Nej, nu får det vara nog med att behandla oss som boskap.

Den där sista spiken i kistan får ni ta och dra upp igen! Det bara måste finnas bättre lösningar. Ni ser väl också egentligen kopplingen mellan nöjd personal och nöjda kunder?

ANNONS

Ersätt alla schemakonsulter med nytänkande människor som har både hjärta och hjärna så vi äntligen kan få arbetsro och arbetsglädje tillbaka igen.

Det räcker nu!

Ingen dum kossa

ANNONS