Kommunfullmäktige i Laholm, Eric Semb i förgrunden och Roland Norrman, Moderaterna.
Kommunfullmäktige i Laholm, Eric Semb i förgrunden och Roland Norrman, Moderaterna.

Lika barn leka bäst

Förstanamnet på valsedel Roland Norrman fick dubbelt så många personkryss som andranamnet Erik Semb på listan, skriver en upprörd moderat.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Den nyvalde gruppledaren i Moderaternas fullmäktigegrupp i Laholm har raskt rensat bort drygt ett halvt dussin nämndsledamöter som stöttar förstanamnet på valsedeln.

Förstanamnet på valsedel Roland Norrman fick dubbelt så många personkryss som andranamnet Eric Semb på listan.

Detta innebär en förlust av mångårig erfarenhet och kunskap om kommunen och politisk kompetens.

Fullmäktigegruppen som valt att göra detta har fått sina uppdrag tack vare en ”fiffig” spärr på valsedeln som gjorde att medlemmarna inte kunde byta ut någon i den föreslagna gruppen.

Nomineringarna till fullmäktigegruppen beslutades av en grupp bestående av fyra personer varav två inte ens är boende i Laholm och okända för medlemmarna.

ANNONS

Frågan man kan ställa sig är om gruppen i så fall är legitim och representerar medlemmarna eller bara sig själva, och om de har medlemmarnas förtroende eller inte?

Fullmäktigegruppen och dess valberedning har nogsamt försett varandra och sig själva med många viktiga uppdrag, som om de var de enda som var kompetenta nog att få uppdrag.

Tydligen ska nästa mandatperiod präglas av personliga preferenser i stället för medlemmarnas åsikter om politiken i Laholm.

Nu går till och med gruppledningen ut och hotar med uteslutning i inlindade former, trots att stadgarna tillåter avvikande åsikter om de anmäls före fullmäktigemötet. Vem är det som är ”the mastermind” bakom detta upplägg?

Hur kan det komma sig att man inte ens skäms över det man håller på med? Är detta föreningsdemokrati eller bara toppstyrning och ett utstuderat ”fulspel” ?

Jerker Jacobson, upprörd moderat

ANNONS