Platsen passar perfekt för lokaler för en kulturskola och för minst en konsertsal, menar skribenterna om Österskans. ”Närheten till biblioteket, Halmstads teater och 035 skapar förutsättningar för samarbete och utbyte inom kultursektorn.”
Platsen passar perfekt för lokaler för en kulturskola och för minst en konsertsal, menar skribenterna om Österskans. ”Närheten till biblioteket, Halmstads teater och 035 skapar förutsättningar för samarbete och utbyte inom kultursektorn.” Bild: Jari Välitalo

Kulturcentrum på Österskans perfekt ersättare för Najaden

Nu gäller det att tänka konstruktivt och agera snabbt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Att kulturhuset Najaden inte kan vara kvar som ett centrum för utbildning och utövande av kultur i Halmstad kom som en chock för många. Men nu gäller det att tänka konstruktivt och agera snabbt. Vi liberaler anser att den bästa platsen för ett nytt kulturhus är Österskans. Där ska inte vara något hotell, det har Halmstadsborna bestämt.

Men platsen passar perfekt för lokaler för en kulturskola och för minst en konsertsal. Ett nybygge bör också inrymma konferenslokaler. Platsen är perfekt ur kommunikationssynpunkt, lätt att ta sig till. Närheten till biblioteket, Halmstads teater och 035 skapar förutsättningar för samarbete och utbyte inom kultursektorn. Ett kulturens Mecka mitt i Halmstad!

ANNONS

Liberalerna Halmstad föreslår att en utredning snarast tillsätts för närmare granska förutsättningarna för ett kulturhus intill Halmstads Teater på den nu ödsliga platsen Österskans. Alltsedan nejet till hotellet i folkomröstningen har platsens framtid varit ett frågetecken. Nu rätar vi ut det till ett utropstecken. Ett kulturhus ger nytt liv till ett döende centrum.

Liberalernas kommunförening

Nicklas Bexelius

Anders Blomqvist

Annica Elveroth

Ann-Christin Danielsson

Barbro Odelberg

Håkan Ramsén

ANNONS