När ska kvinnorna inom vården få bättre löner och anställningsvillkor? undrar skribenten.
När ska kvinnorna inom vården få bättre löner och anställningsvillkor? undrar skribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Jag beundrar er verkligen, tack för att ni finns

Dessa kvinnor sliter och kämpar för usla löner, omänskliga arbetsscheman och dessutom med urusla anställningsvillkor.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Det är kvinnorna som bär upp vården och omsorgen. Det upptäcker man när man besöker en vårdcentral, ett sjukhus eller när man besöker ett äldreboende. De gånger jag och mina kompisar har spelat på äldreboenden är det nästan bara kvinnor som arbetar där.

Det ger så mycket glädje att få möjligheten att spela på äldreboenden även för oss musikanter. Att se hur det spritter till, att se igenkännande miner när låtarna från förr känns igen och krämpor och ensamhet glöms bort under någon timmes tid berör mig mycket. Det är de äldre som byggde vårt samhälle som blev folkhemmet.

ANNONS

Dessa fantastiska kvinnor är verkliga hjältar som tar hand om oss alla när vi behöver vård och omsorg. Dessa kvinnor sliter och kämpar för usla löner, omänskliga arbetsscheman och dessutom med urusla anställningsvillkor. När ska kvinnorna inom vården få bättre löner och anställningsvillkor. Alla ni fantastiska kvinnor jag beundrar er verkligen. Tack för att ni finns.

Till er ansvariga politiker/arbetsgivare vill jag säga att ni borde skämmas både för personalens villkor och för hur många av de äldre får det på sin ålderdom. Ni tycks ha glömt att även ni blir äldre. Men jag antar att ni får en betydligt högre pension och en bättre hälsa när ni blir äldre eftersom ni förmodligen aldrig har haft ett tungt kroppsarbete med låga löner och omänskliga arbetstider.

Göran Lundqvist, musikant och samhällskritiker

ANNONS