Inte ett demokratiskt val – mer som ett ö-råd i Robinson

Jag känner som många andra, mig lurad som medlem och som väljare. Jag bryr mig inte om vem av Norrman eller Semb som blir kommunråd, men jag vill valet ska ske demokratiskt!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå artiklarna "Moderaterna utser Laholms kommunråd i sluten omröstning", 24/11, "LP ställer sig på barrikaden för Roland Norrman", 1/12 samt "MED flaggar för att föreslå Roland Norrman (M)", 29/11.

När Laholms partier bjöd in sina medlemmar till valmöte så utsåg Laholms moderater sin kandidat till kommunråd i sluten omröstning, där endast sju personer fick rösta och vi övriga medlemmar fick inte ens närvara. På samma möte beslutade även nomineringar för övriga uppdrag, av samma sju personer.

Moderaternas förbundsordförande i Halland, riksdagsledamoten Lars Püss uttalade sig att "det här är ett lagarbete, inte en one man show”. Jag delar inte Püss syn på lagarbete. Han verkar även tycka att inom Moderaterna är det viktigare att ha förtroende av de sju ordinarie i fullmäktigegruppen än oss medlemmar eller förtroende från väljarna!

ANNONS

Om de haft någon som helst vett hade Moderaterna i Laholm, och Semb som gruppledare, bjudit medlemmar till valmöte. Men det vågar man bevisligen inte. Och jag undrar även vad partiombudsmannen värnar om, sin lön? Han är i alla fall inte där för medlemmarna.

När jag läser alla dessa artiklar i tidningarna undrar jag om det verkligen är toppolitiker? Det känns mer som ö-råd i Robinson där man paktar och röstar bort den starkaste kandidaten. Jag känner som många andra, mig lurad som medlem och som väljare. Jag bryr mig inte om vem av Norrman eller Semb som blir kommunalråd, men jag vill valet ska ske demokratiskt! Partiets handlande är allt annat än demokratiskt.

Bertil Johanson (LP) har helt rätt i att "Moderaternas agerande är ett angrepp på demokratin" och tack till MED som uppmanar andra partier att ”stå upp för demokrati och folkstyre”. Så jag hoppas att Laholms övriga partier har en demokratisk agenda den 20 december.

Vi ska inte glömma vad det handlar om, det är vem som ska ta över rollen som kommunstyrelsens ordförande, den folkvalde som är ansiktet utåt och har medborgarnas förtroende. Vi medlemmar röstade i februari fram Norrman till kandidat och vi väljarna bekräftade detta genom att ge Norrman flest kryss i valet. Jag hoppas att Laholms andra parti inte spär på det politikerförakt som redan finns och står upp för oss väljare.

ANNONS

Moderat

ANNONS