Rädda barnen!, uppmanar signaturen ”Kämpe för barnens rättigheter”.
Rädda barnen!, uppmanar signaturen ”Kämpe för barnens rättigheter”. Bild: Leo Correa

Hoppas att ni vuxna har lyssnat – respektera barnens rättigheter!

Många barn svälter och är på sjukhus just nu på grund av krigen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Det finns mycket i världen som händer i dag, som till exempel krig. Det pågår krig i Ukraina, Palestina och säkert i andra länder också. Många barn svälter och är på sjukhus just nu på grund av krigen som händer just nu.

För det första får de inte gå i skola som vi gör, eftersom det är krig. Så de barn som inte går i skolan lär sig inte lika mycket som vi gör i skolan nu. Krig påverkar barnens framtid och de utvecklas inte om de inte går i skolan. Jag har precis lärt mig om kemikalier hemma. Och om man inte kan det som är giftigt så kan man råka illa ut.

ANNONS

För det andra svälter många barn för att det har inget att äta. Alla i hela världen behöver mat och dryck, annars så kan man inte leva. De får uppleva massa höga ljud och bomber, detta gör att man inte kan sova och påverkar barnens hälsa.

Och för det tredje så vill vi ha mer demokrati i världen för att man får tycka och tänka hur man vill. Krig har visat att fler barn dör varje år. Hoppas att ni vuxna har lyssnat, respektera barnens rättigheter! Rädda barnen!

Kämpe för barnens rättigheter

ANNONS