Socialdemokraternas inställning är att arbetar man sida vid sida ska ob-ersättningen vara lika, skriver Marita Johansson, före detta undersköterska.
Socialdemokraternas inställning är att arbetar man sida vid sida ska ob-ersättningen vara lika, skriver Marita Johansson, före detta undersköterska. Bild: Stefan Bennhage

Höjt natt-ob för undersköterskor, äntligen

Jag som före detta kommunalare är glad för medlemmarnas skull.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Äntligen kan det bli verklighet att undersköterskor och sjuksköterskornas natt-OB blir jämställt. Jag som före detta kommunalare är glad för medlemmarnas skull. Att det blev verklighet är Socialdemokraternas idoga arbete att i alla möjliga lägen påtala denna orättvisa.

Socialdemokraterna har haft med den i sin lagda budget sedan 2018 innevarande mandatperiod med V och MP. Men budgeten har blivit nedröstad av alliansen (M, C, L, KD) med motivering att man inte sett något behov att höja den för alla. Frågan har tagits upp vid flertalet gånger på regionfullmäktigemöten. Den är med i socialdemokratiska valprogrammet för regionen valet 2022.

Hur har då Socialdemokraterna jobbat med Kommunal? Jo, haft flera möten tillsammans med Kommunals representanter Halmstad/Varberg där de bollat frågan hur kan kommunal och Socialdemokraterna tillsammans jobba med frågan.

ANNONS

Man ska komma ihåg att beslutet 2017 i december tags av politiken ensidigt med den borgerliga alliansen. Det är alltså inget avtal mellan parterna.

Nu när alliansen inte har majoritet har man vänt i frågan. Säger att det är ett behov som kommit för att behålla undersköterskor på natten.

Socialdemokraternas inställning är att arbetar man sida vid sida ska ob-ersättningen vara lika. Nu kommer nästa steg att arbetsvillkoren/arbetsmiljön ska bli bra för alla medarbetare i regionen.

Marita Johansson, fd undersköterska

LÄS MER:”Äntligen är vi lika mycket värda”

LÄS MER:Ob-frågan avgjorde regionens budget

ANNONS