Högsäsong för svikna vallöften

Det har tydligen blivit ok att säga en sak före valet och en helt annan efter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Så uppstår politikerförakt. Ja, just så här uppstår politikerförakt. Mitt eget, starka politikerförakt riktar sig främst mot M och KD, men även L är på god väg mot förakt. Varför det?

Jag tänker förstås på de svikna vallöftena om de sänkta drivmedelspriserna och högkostnadsskyddet mot höga elkostnader som skulle vara i verket redan före jul, där M och KD till och med bjöd över varandra. Målet var naturligtvis att locka så många väljare som möjligt. Hur mycket valboskap som gick på detta feta valfläsk vet vi förstås inte men kanske var det tillräckligt mycket för att förhindra att en annan, hederligare regering valdes.

ANNONS

Som väljare så har man ju också ett ansvar att rösta på något vettigt och inte gå på vad som helst. Om jag hade röstat på denna ”regering” så hade jag känt både skam och besvikelse.

Det har tydligen blivit ok att säga en sak före valet och en helt annan efter. När man sen lovat mer än man kan hålla och det är dags att svika sina vallöften, kan man ju alltid säga: ”Såg verkligheten så här ut? Det hade vi inte en aning om!” Ett ypperligt exempel på detta är ju utbetalningen av elstödet som i tomten Kristerssons fantasivärld före valet skulle kunna ske lagom till jul. Verkligheten visade sig vara en annan och mer komplicerad.

I SVT 2:s Agenda 4/12-22 angående bland annat elpriser och högkostnadsskydd uppträdde Ebba Busch. Maken till slingrande slipprig ål får man leta efter. Hon levererade sina “alternativa sanningar” och svamlade om helt irrelevanta saker.

När jag såg detta spektakel blev jag riktigt förbannad, vilket jag tror att många andra också blev.

I partiledardebatten 11/12-22 framträdde hon igen i denna fråga med nästan samma svammel vilket ytterligare spädde på mitt förakt.

Jag har aldrig tidigare skrivit någon insändare eller liknande men nu är jag så förbannad på dessa lurendrejare att jag inte kan hejda mig.

ANNONS

Elkrisen är mycket allvarlig redan nu men kan bli mycket, mycket värre. Gör något nu, ni som var så angelägna att få ”regera” att ni till och med ljög före valet och fortsätter att ljuga.

Qui vivra verra.

Stellan Nilsson, Laholm i december

ANNONS