Vattentornet på Nissastrand i Halmstad.
Vattentornet på Nissastrand i Halmstad. Bild: Roger Larsson

Hedra Jörgen Andersson för Nissastrand

Jag blir så glad och belåten när jag tänker på vilken fantastik bostad jag har och detta tack vare ett förutseende upplägg som Jörgen Andersson såg till att förverkliga.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Jag har ett förslag till att ge Jörgen Andersson en officiell erkänsla för den betydelse han haft för Halmstads utveckling. Han har visserligen redan en "utmärkelse" i form av ”Jörgens Pinne” vid Högskolan, men förslagsvis kan en hedersplats på Nissastrand vara ett sätt att ytterligare hedra hans insatser för en fungerande och attraktiv stadskärna.

Om jag är rätt informerad, var det just Jörgen Andersson som medverkade till att Nordiska Filt flyttade ut till Söndrum så att fabriksområdet vid Nissan kunde omvandlas till bostadsområdena Gamletull och Nissastrand.

Mitt engagemang i frågan har den enkla förklaringen att jag sedan 2004 bor på Sven Jonsons gata och trivs alldeles förträffligt. Genom att alla fönster är i söder och väster, har jag utsikt över Filtparken mot Stadsbiblioteket och ner mot Nissan. Sommartid är det en stor variation av grönskande träd och på vintern gläds jag åt ett ”glittrande träd”. Man kan inte bo bättre. Tre trappor upp, hiss och garage i källaren.

ANNONS

Jag blir så glad och belåten, när jag tänker på vilken fantastik bostad jag har och detta tack vare ett förutseende upplägg, som Jörgen Andersson såg till att förverkliga. Därför tycker jag att han bör hedras på något lämpligt sätt, och jag föreslår att det utlyses en tävling för att få fram ett förslag, som hedrar honom och som kan placeras på en iögonfallande plats här på Nissastrand.

Kanske även uppkalla ett "stråk" eller plats efter honom: Jörgen-promenaden, Jörgen-allén, Jörgen-stigen, Jörgen-platsen, eller kanske allra bäst Jörgens Minne med en dekoration på det bevarade tegeltornet alldeles invid Nissan.

Jag tycker den här devisen bör vara anvisande: Ge beröm medan personen lever, men håll tillbaka klander.

Jörgen Andersson är verkligen värd beröm. Förhoppningsvis finns det någon funktion inom kommunen eller en sammanslutning av ”uppskattande personer”, som kan förverkliga idén.

Sverker Henning

ANNONS