Bor du i Halmstad och ska åka tåg till Stockholm/Mälardalen? Åk gärna med Krösatågen via Nässjö/Jönköping!, skriver Per-Yngve Bengtsson.
Bor du i Halmstad och ska åka tåg till Stockholm/Mälardalen? Åk gärna med Krösatågen via Nässjö/Jönköping!, skriver Per-Yngve Bengtsson. Bild: Bild: Privat

Halmstadbor, ta tåget till Stockholm via HNJ-banan!

Tyvärr talar HLT:s företrädare dock vanligen med väldigt små bokstäver när det gäller HNJ och dess persontåg.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

I påskas var Öresundstågen på Västkustbanan inställda till följd av banarbeten. Under stor del av sommaren kommer SJ inte att köra några resandetåg Köpenhamn–Göteborg och omvänt, även detta till följd av banarbeten men också lokförarbrist. Åk med Öresundstågen i stället, manar SJ. Troligen blir dessa därför extra välfrekventerade i sommar, besöksnäringens högsäsong i Halland. Det kan nog tidvis bli trångt ombord!

Båda dessa perioder av trafikinskränkningar borde få Hallandstrafiken (HLT) att påtala att det finns en bra alternativ resväg till och från Stockholm/Mälardalen för boende i Halmstad med omnejd, nämligen HNJ-banan, det vill säga Krösatågen Halmstad–Nässjö/Jönköping! Slentrianmässigt åker många Halmstadbor till och från Stockholmsområdet via Göteborg, trots att de bästa förbindelserna med Krösatågen, med tågbyte i Nässjö, mäter sig väl i restid i förhållande till en resa via Göteborg. Dessutom är resan på Halmstad–Nässjöbanan (HNJ) längs Nissadalen och upp genom Småland en avkopplande, naturnära upplevelse.

ANNONS

Det här borde HLT:s företrädare informera om kan man tycka, i synnerhet om de vill vara serviceinriktade och utifrån det faktum att HLT, och därmed alla vi skattebetalare, är en av samarbetsparterna bakom Krösatågen. Tyvärr talar HLT:s företrädare dock vanligen med väldigt små bokstäver när det gäller HNJ och dess persontåg. Krösatågen nämndes mig veterligt inte i HLT:s information om ersättningstrafiken längs kusten under påsken. Jag har inga förhoppningar om en förändring inför SJ:s omfattande trafiknedläggning på Västkustbanan i sommar, därför denna insändare.

Alltså: Krösatågen på HNJ utgör en hyfsat snabb, bekväm och pålitlig tågreselänk till och från Halmstad och västkusten – året runt!

Per-Yngve Bengtsson

Torup

ANNONS