Gycklarnas afton i kommunfullmäktige!

Under vilda protester från oppositionspartierna MED, LAP och V klubbade gänget i ”Ansvar för Laholm” igenom förslaget.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Tisdagskvällens möte i kommunfullmäktige i Laholm kommer att gå till historien som en parodi på rättvisa och demokrati.

Saken gällde att att Moderaternas (nyligen avhoppade) gruppledare glömt bort att redovisa uppgifter om styrelse, organisationsnummer och bankkonto till Laholms kommun. Rapporten föreskrivs i Laholms Författningssamling (LFS) och krävs för att ett parti ska få partistöd.

Följden blev att M inte skulle få ut bidrag varken för 2023 eller 2024, cirka 500 000 kronor.

Kommunstyrelsens majoritet ”Ansvar för Laholm” skrev snabbt ihop ett förslag om att ändra reglerna och skjuta upp inlämningsdatum så att M kan få ut sitt partistöd retroaktivt. Normalt ändras inte regler, helt riktigt, vad gäller arvoden och bidrag under pågående mandatperiod, detta enligt gällande praxis.

ANNONS

Vad händer då på fullmäktiges möte?

Jo, under vilda protester från oppositionspartierna MED, LAP och V klubbade gänget i ”Ansvar för Laholm” igenom förslaget för att gynna sina kompisar i M. Kommunstyrelsens ordförande (KSO) höll ett erbarmligt försvarstal och påstod att han på detta sätt kämpade för demokratin.

Socialdemokraterna (!) satt med böjda huvuden och svarade lågmält ja till förslaget vid voteringen. Moderaterna satt också och tittade ner i bordet vid voteringen med en klädsam rodnad på kinderna. Kristdemokraterna vände andra kinden till och ville inte diskutera rätt och fel ur en etisk och moralisk synpunkt. Centerpartiet var lojala med sin KSO och biföll förslaget under tystnad.

Hör och häpna, kommunens största oppositionsparti SD, med avlönat oppositionsråd deltog inte i debatten utan valde att tyst rösta ja till förslaget, efter att ha försvarat sig med att varken de eller Moderaterna var jäviga.

Det enda partiet i den styrande alliansen som hade mod att tala klarspråk var Liberalerna genom hedersmannen Jan Gottfriedsson som stod upp och med ett klarsynt och kraftfullt inlägg ”läste lusen” av sina bröder och systrar i den styrande majoriteten.

Om inte detta är vänskapskorruption och maktfullkomlighet i sin prydno, så ”vete fåglarna”!

Man kan bara hoppas att alla väljare kommer ihåg detta vid nästa kommunalval, eller varför inte redan i det kommande EU-valet.

ANNONS

fd. moderat som skäms

LÄS MER:M och SD röstade fram partipengar till sig själva

ANNONS