Centerns partiledare Muharrem Demirok.
Centerns partiledare Muharrem Demirok. Bild: Johan Nilsson/TT

Ge Murre en chans!

Vi har tidigare sett att nya partiledare ofta har låga opinionssiffror i början, men det betyder inte att de inte kan förändra folkets bild och vinna förtroende över tid.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Jag är mycket bekymrad kring hur folk dömer Muharrem Demirok, Centerpartiets nya partiledare, utan att ge honom en ordentlig chans först. Varför är folk så snabba på att dra förhastade slutsatser baserat på fördomar, första intryck och rykten?

Muharrem har en imponerande bakgrund inom politiken, med erfarenhet både kommunalt och nationellt. Han har också en passion för att förbättra samhället och han är den första partiledaren i Centerpartiets historia med invandrarbakgrund – något mycket positivt!

Vi har tidigare sett att nya partiledare ofta har låga opinionssiffror i början, men det betyder inte att de inte kan förändra folkets bild och vinna förtroende över tid. Annie Lööf hade också låga opinionssiffror när hon var ny, men hon lyckades bygga upp ett starkt stöd.

ANNONS

Så, jag tycker att vi alla borde ha tålamod och ge Muharrem en chans att visa vad han faktiskt kan åstadkomma. Vi bör bedöma honom baserat på hans prestationer och handlingar, i stället för att döma honom i förhand baserat på fördomar och rykten.

Låt oss stödja Muharrem och ge honom möjlighet att visa vad han går för. Vem vet, han kanske kommer att överraska oss alla och visa sig vara en fantastisk partiledare. Så, ge Murre en chans!

Felix Pettersson, styrelseledamot Centerpartiets Ungdomsförbund Halland

.

ANNONS