Skiss som presenterats i samband med förslaget om Utopiabyn.
Skiss som presenterats i samband med förslaget om Utopiabyn. Bild: Arkitektbyrån Design

Ge klartecken till uppförandet av Utopiabyn och sätt Halmstad på kartan

Tylösand behöver en ny balans mellan ungas och äldres behov

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Äntligen ett förslag från Halmstadbor att uppföra ett aktivt och annorlunda boendeform för våra äldre i Svärjarehålan, Tylösand i närheten av det populära handikappbadet.

Många äldre Halmstadsbor har upplevt denna plats i sin barndom och att då på ålderns höst återknyta och bo här vore en dröm för många.

Två aktiva Halmstadskvinnor, Kerstin Lindström och Elisabet Ryden har sedan 2016, fört fram frågan att få uppföra Utopiabyn för äldre i det natursköna området på kommunens mark. Idén har framförts till äldreministern i Stockholm och villiga byggare som Bo Klok och Skanska är kontaktade med positiv inställning.

Utopiabyn som beskrivits i HP skall bestå av hyresrätter och bostadsrätter för våra seniorer med faciliteter som restaurang, spa och butik som de boende kan nyttja i närområdet.

ANNONS

Tanken är väldigt positiv och välkomnas i dessa tider när välfärden för våra äldre starkt dras ned och att då lansera en ny boendeform med bland annat demensboende är välkommet.

Tylösand behöver en ny balans mellan ungas och äldres behov, då nöjesverksamheten totalt fått dominera de senaste årens byggnation. Ett Las Vegas-liknade tillstånd för utomstående har skapats och ekonomiska intressen har fått alltför stor spelplan .

Vårt fortfarande och natursköna Tylösand med Tylön är unikt i Sverige och borde ge plats till fler att få njuta av området även på ålderns höst genom en Utopiaby.

Vakna Halmstad politiker och ge klartecken till uppförandet av Utopiabyn och sätt Halmstad på kartan med ett nytänkande inom svensk äldrevård.

Tommy S,

f d halmstadsbo

senior med intresse för äldres ve och väl

LÄS MER:Detaljplan för äldre bidrar till flyttkedja

LÄS MER:Ett idealboende för äldre föreslås i Tylösand

ANNONS