På något sätt skär det i hjärtat att bassängen på Nymansgården inte har kunnat användas till det den var till för, äldres rehabilitering, skriver ”Vårdbiträde”.
På något sätt skär det i hjärtat att bassängen på Nymansgården inte har kunnat användas till det den var till för, äldres rehabilitering, skriver ”Vårdbiträde”. Bild: Roger Larsson

Först personal – sedan pool

Varför går det inte att börja i rätt ände och lösa de mest basala delarna i äldreomsorgen? Därefter välkomnas en pool utan tvekan, en pool som används!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

På något sätt skär det i hjärtat att bassängen på Nymansgården inte har kunnat användas till det den var till för, äldres rehabilitering.

När ett nytt korttidsboende byggs känns det oerhört modernt med bassäng, och framförallt en enorm tillgång eftersom bad och simning många gånger används i rehabiliterande syfte.

Att bassängen inte använts kan ha och göra med att det inte funnits kunder som kunnat använda den, men sannolikt har det mer och göra med att tid och resurser från personalsidan saknas. Det är inget nytt att det är brist på både mängd och kompetens vad gäller omvårdnadspersonal, vilket den icke-använda bassängen speglar.

ANNONS

Utan att vara allt för cynisk är det ganska komiskt hur högt uppsatta personer tar beslut om att bygga en bassäng för flera miljoner kronor utan att kunna förutse hur ohållbart det blir när det inte ens finns tillräckligt med personal eller tid. Varför går det inte att börja i rätt ände och lösa de mest basala delarna i äldreomsorgen? Därefter välkomnas en pool utan tvekan, en pool som används!

Vårdbiträde

LÄS MER:Korttidsboendet Nymansgården gör sig av med kritiserad bassäng

LÄS MER:Första doppet avklarat i omtvistad rehabpool i Halmstad – av Slöseriombudsmannen

LÄS MER:Omtvistad pool på nybyggda korttidsboendet står oanvänd

ANNONS