Flygskatten är nödvändig

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

klimat. Någonstans måste vi börja! Ska du resa till Thailand för semester med sol och bad så betala vad det kostar! Betala då för att dina barn och barnbarn inte kommer att klara av att leva i den nedsmutsade miljö du bidrar till. Plus ökande folkvandringar och sämre levnadsförhållanden på planeten över huvud taget.

Du ska veta att det är just du som bidrar till problemen. Just du är medvetet klimatblind, för det är bekvämast för din egen del att vara det. Klimatforskarna skriver och berättar i diagram efter diagram och i tabeller hur vi successivt sliter ut vår planets alla tillgångar. Men, inga egentligt effektiva politiska krafttag tas – bara att höja flygskatten med några kronor får ju de många klimatblinda väljarna att protestera, och sådana protester vill inga politiker ha. Men, detta måste de tåla, och sätta i gång just nu.

ANNONS

Vi måste lämna de fossila bränslena så mycket det går! Sol, vind, vatten och i viss mån biomassa måste nu få ersätta olja, kol, naturgas. Sverige är ett litet land men vi är mycket bra på att ställa om! Börja prata med dina barn och barnbarn om alla de möjligheter som finns när vi genomfört övergången till de rena klimatkällor vi i Sverige har gott om.

Det finns en grupp som kallar sig Klimatsvaret CCL Sverige som behandlar dessa frågor. Gå in på deras hemsida och läs mer om deras förslag.

Mari Ann Regen

orolig pensionär

ANNONS