Pengarna bör satsas på fler poliser på offentliga platser i stället för på ordningsvakter i centrum, anser skribenten.
Pengarna bör satsas på fler poliser på offentliga platser i stället för på ordningsvakter i centrum, anser skribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG /TT

Fler poliser borde synas ute på offentliga platser

Varför sitter polisen i Halmstad koncentrerad i en enda byggnad? Mitt önskemål är att vi har flera lokala polisstationer.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå artikeln ”Ordningsvakterna på plats i centrum – ’en trygghetsinsats’”, 13/6.

Diskussionen om hur vi skall komma till rätta med den ökande brottsligheten förs om inte varje dag så väldigt ofta. Jag följer debatten och tycker att en stor del av det som politikerna lovar håller tunt.

Jag skulle önska att fler poliser syns ute på våra offentliga platser. Det skulle och kommer att få en lugnande effekt på kriminalitet med mera. Jag anser inte att vi som i detta fall skall tillsätta ordningsvakter som patrullerar på stan utan det skall vara poliser. Enligt artikeln betalar kommunen 280 000 kronor i månaden för denna tjänst. Dessa pengar bör i stället gå till administrativ tjänst inom polisen för att kunna frigöra fler poliser till utomhustjänst.

ANNONS

Varför sitter polisen i Halmstad koncentrerad i en enda byggnad? Mitt önskemål är att vi har flera lokala polisstationer. Exempelvis en i Tylösand, en på Vallås, en på Andersberg med mera. Dessa skall bemannas dygnet runt. Vi får då en lokal närvaro där polisen lär känna invånarna i dom olika områdena och dessutom kommer polisen att få en mycket bättre koll på kriminaliteten.

Dennis Hallberg

ANNONS