Roland Norrman (M), bortkuppad i Laholm enligt skribenten.
Roland Norrman (M), bortkuppad i Laholm enligt skribenten.

Ett oerhört svek mot Moderata väljare

Är man partilojal när man struntar i medlemmarnas röst eller när man inte bryr sig om väljarnas röster, frågar skribenten?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Inte för att jag är moderat väljare men hur kan någon som värnar demokratin stillatigande titta på när man i ”nya odemokratiska” Moderaterna åsidosätter alla demokratiska spelregler?

De åtta kuppmakarna har smugit in en styrd valberedning. Först försökte valberedningen att ta bort Roland Norrman som nummer ett på listan. Partiet vägrade och satte honom åter på första plats och moderata väljare har därefter kryssat in Roland Norrman på första plats.

Kuppmakarna har med partiets regelbok, vilket bara den är otrolig, kunnat manövrera bort valresultatet.

Några tankar: är man partilojal när man struntar i medlemmarnas röst eller när man inte bryr sig om väljarnas röster? Kan illojaliteten mot partiets medlemmar och väljare vara ett ärende för uteslutning av de åtta kuppmakarna?

ANNONS

Låt tankarna sjunka in.

Till er politiker i de andra demokratiska partierna: Tänk nu inte på att det här handlar om Roland Norrman – utan att det handlar om den demokratiska processen.

Hur långt borta från en statskupp är det här? Det vore som om ni skulle godta att Ryssland annekterar Ukraina där ni sitter tysta på sidan och tycker att det är okej. Hur kan ni se er själva i spegeln?

Jag tänker inte sitta och vara tyst – för mig är rättvisa och demokrati viktigt. Så upp till försvar för demokratin och folkstyret.

Birger Bäkmark

Öringe

ANNONS