Ansvar för Halmstad styr kommunen.
Ansvar för Halmstad styr kommunen. Bild: Roger Larsson

En rödblå röra i Halmstads kommun

Halmstads kommun har blivit mycket sämre på service till sina invånare, menar skribenten Lars Broman.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Ibland när jag besöker olika ställen i Halmstad kommer folk fram och tackar mig för mina insändare i HP. Man frågar också om jag kan hjälpa dem med deras problem. Eftersom jag är pensionär och ej yrkesverksam kan jag oftast bara ge råd.

Det jag konstaterat är att Halmstads kommun har blivit mycket sämre på service till sina invånare. Det kan bero på den politiska situationen. Det finns ett ordspråk som säger, ”ju flera kockar ju sämre soppa”! Numera tycks man inte samarbeta inom partierna utan man hoppar av och bildar ett nytt parti. Detta är inte bra för oss Halmstadbor. Det blir en väldig röra, eller som Carl Bildt en gång sa ”En rödgrön röra”!

ANNONS

Detta medför att kommunens tjänstemän får ett alltför stort inflytande på politikens utveckling. Eftersom dessa tjänstemän ofta har en väl tilltagen lön så blir det naturligtvis intressant att hålla ner kommunalskatten och i stället öka kommunens intäkter på annat håll. Vad sägs om att beskatta HFAB:s hyresgäster genom att ta ut över 50 miljoner kronor i avkastning till kommunkassan. Jo, jag tackar!

Lars Broman

ANNONS