Riksdagen har beslutat om utökade befogenheter för polisen att använda i kampen mot gängen, skriver Erik Hellsborn (SD).
Riksdagen har beslutat om utökade befogenheter för polisen att använda i kampen mot gängen, skriver Erik Hellsborn (SD). Bild: Johan Nilsson/TT

En prioriterad fråga att bekämpa dessa gäng

Beslut om utökade befogenheter för polisen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

På senare år har Sverige plågats av grov, organiserad brottslighet på en nivå som saknar motstycke i jämförbara västeuropeiska länder. Hänsynslösa gäng skjuter, spränger och sprider skräck i sina närområden.

För oss i Sverigedemokraterna och våra samarbetspartier är det en prioriterad fråga att bekämpa dessa gäng, och säkra tryggheten för vanliga, hederliga människor. Som ett led i detta beslutade riksdagen redan på sin första dag efter sommaruppehållet om utökade befogenheter för polisen att använda i kampen mot gängen. Däribland möjlighet att avlyssna gängmedlemmar, även när de inte för tillfället är misstänkta för brott.

Detta kommer ge bättre chanser att knyta gärningsmän till olösta brott, och också att få information om planerade våldsdåd, och stoppa dem innan de sker. Goda och nödvändiga åtgärder som behövs i det tuffa läge vi befinner oss i.

ANNONS

Men medan förslaget röstades igenom med bred majoritet, så var riksdagen inte enig: Vänsterpartiet röstade nej. Argumentet för detta är uppseendeväckande, de anser att det är integritetskränkande. I vänsterns värld är tydligen gängmedlemmarnas integritet viktigare än hederliga medborgares rätt till trygghet från gängens kulor och granater.

Det är väl att vi fick ett blågult regeringsunderlag efter valet. Det är högst tveksamt om en rödgrön regering beroende av Vänsterpartiet skulle haft viljan att göra vad som krävs för att knäcka gängen.

Erik Hellsborn (SD), riksdagsledamot

ANNONS