Det måste byggas mycket hyresrätter i våra tätorter, behovet av 4 rum och kök är stort, skriver Kim Petersson (S).
Det måste byggas mycket hyresrätter i våra tätorter, behovet av 4 rum och kök är stort, skriver Kim Petersson (S). Bild: Tomas Oneborg / SvD / TT

Det måste byggas fler och större hyresrätter i tätorterna

Vi behöver bygga bort bostadsbristen och segregationen genom mer offentliga och privata investeringar i billiga hyresrätter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Alliansen föreslår i sin budget att sälja ut allmännyttan. Man vill att HFAB ska omvandla hyresrätter till bostadsrätter för att minska bostadssegregationen. Detta är ju ett kontraproduktivt sätt att minska segregationen. Halmstads kommun behöver bygga mer hyresrätter, och i snabbare takt. Vi kan inte heller bara bygga i Halmstad centralt. Kommunens tätorter behöver mer hyresrätter.

Särskilt större treor och fyror. Familjer har behov av större boende än tvåor och små treor. Vi behöver bygga bort bostadsbristen och segregationen genom mer offentliga och privata investeringar i billiga hyresrätter. Det är nödvändigt. Det måste byggas mycket hyresrätter i våra tätorter, behovet av 4 rum och kök är stort. Alla har inte råd eller ens möjlighet att köpa egen bostad.

ANNONS

Kim Petersson (S)

ANNONS