Det är ytterst viktigt att noga ta del av olika partiers program

Det har hänt förr att extrema partier med populism och propaganda lyckats grundlura ett helt folk.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”En slogan att instämma i – av helt andra skäl”, 6/10.

I sin insändare inte bara bekräftar utan även förstärker signaturen ”Realist” SD-doktrinen om att Sverige hotas av ett folkutbyte. Konspirationsteorin varnar för att muslimer kommer att ta över och styra vårt land. Som exempel nämns det relativt nybildade partiet Nyans som insändarskribenten menar kan klara riksdagsspärren redan 2026. Skribenten uppmanar därför den som inte inser faran att vakna och i demokratins och yttrandefrihetens tjänst läsa Nyans partiprogram. I det senare är det bara att instämma. Det är ytterst viktigt att noga ta del av olika partiers program och visst kan Nyans utvecklas som parti. Det har hänt förr att extrema partier med populism och propaganda lyckats grundlura ett helt folk. Ett exempel är Nazityskland under 1930-talet där det även fanns konspirationsteorier om att ett visst folkslag skulle ta över.

ANNONS

För inte så länge sedan lyckades ett främlingsfientligt parti med nazistiska rötter ta sig in i Svea rikes riksdag. Genom namnbyte och förändrat språkbruk där ”Bevara Sverige Svenskt” och slogans som ”Ut med packet” togs bort och genom att ersätta ett rakat huvud och bomberjacka med en välkammad frisyr och kostym kom framgången. Det partiet styr i dag vår marionettregering genom det så kallade Tidö-avtalet bland annat med förslag på angiverilagar, hemlig avlyssning, visitationszoner och visitationer utan brottsmisstanke.

Hur rätt hade inte, den tyvärr bortgångne, förintelseöverlevaren Emerich Roth när han varnade för vad som komma skulle:

”Så länge ondskan klär sig i uniform och kängor och skriker ut sitt hat, är ondskan inte så farlig. Det är när ondskan klär sig i kostym och lägger sig till med lånad vokabulär, som den är riktigt farlig. Att bli insläppt och bli tagen i hand är ondskans högsta önskan, ty väl inne och accepterad, kan den sprida sig som en smittsam epidemi.”

SD är inte ett parti som andra. Läs deras principprogram!

Trött på SD

ANNONS