Nu är det dags för oss andra i befolkningen, barn som pensionärer, studenter som arbetare, att ta det beröm vi överöst vården med och visa vad vi går för när vårdarbetarna går ut i blockad, menar skribenten.
Nu är det dags för oss andra i befolkningen, barn som pensionärer, studenter som arbetare, att ta det beröm vi överöst vården med och visa vad vi går för när vårdarbetarna går ut i blockad, menar skribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

De som bestämmer har gjort sitt – genom att inte ha gjort något

Dags för oss andra i befolkningen att ta det beröm vi överöst vården med och visa vad vi går för när vårdarbetarna går ut i blockad.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Allt beröm hjälper inte när kroppen inte orkar”, 29/4.

”Om ni som bestämmer inte förstår vart vi är på väg, ’då är det dags att byta jobb’ ”. Så lyder den avslutande meningen på insändaren ”Allt beröm hjälper inte när kroppen inte orkar” och det ljuder i sanningens klockor från morgon till kväll. Den 25:e april bröt övertidsblockaden ut som Vårdförbundet har varslat om. Blockaderna består utav övertids- mertids- och nyanställningsblockad hos samtliga regioner samt fyra kommunala bolag i Stockholm. De som bestämmer har gjort sitt, nämligen genom att inte ha gjort något. Nu blir det dags för vårdarbetarna att ta till konfliktåtgärder.

ANNONS

Allt beröm de fick under pandemin hjälper inte när inte kroppen orkar, och nu är det dags för oss andra i befolkningen, barn som pensionärer, studenter som arbetare, att ta det beröm vi överöst vården med och visa vad vi går för när vårdarbetarna går ut i blockad. Det är dags att visa var vi står någonstans. Kommunala budgetar och politikers löften räcker inte till, och våra beröm i Facebookinlägg eller komplimanger räcker inte heller till, handlingar säger mer än ord.

Linus Eriksson

ANNONS