Slottsparkens äldreboende i Halmstad ska renoveras. Skribenten anser att de boende ska få välja vilket ställe de vill vara på under evakueringen.
Slottsparkens äldreboende i Halmstad ska renoveras. Skribenten anser att de boende ska få välja vilket ställe de vill vara på under evakueringen. Bild: Denise Melin Sant

De boende måste få välja själva

De boende ska evakueras till Ranagård under renovering av Slottsparkens äldreboende – och får inte välja något annat.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Vart tog lagen om valfrihet (LOV) vägen?

Som ledamot i hemvårdsnämnden blev jag allvarligt bekymrad på vårt möte den 31 maj.

Slottsparkens äldreboende ska renoveras blev det beslut om, hör och häpna, de boende ska evakueras till Ranagård Söndrum och får inte välja något annat. Vi har LOV i Halmstad kommun och då ska man kunna välja var man vill flytta och inte bli flyttad på, till ett specifikt ställe. Förutsättningarna ska vara lika för alla boende.

Jag frågade om man inte kunde välja ett annat boende (kanske närmare sina anhöriga) fick då till svar att det kunde man, men då fick kunden ordna och betala sin flytt själv. Endast flytten till Ranagård Söndrum bekostas av hemvårdsnämnden. Blev mycket förvånad, vi har likställighetsprincipen och den ska tillämpas. Jag reserverade mig mot beslutet, kund måste få välja själv.

ANNONS

Ann-Kristin Nilsson

Hjärta för Halmstad

ledamot i hemvårdsnämnden

LÄS MER:Få platser kvar på Ranagårds äldreboende på grund av evakuering

LÄS MER:52 äldre måste evakueras vid renovering av boende

ANNONS