Skall vi kunna bevara vår frihet är det väl dags att prioritera våra egna intressen och ta eget ansvar, för när det gäller lär vi knappast kunna lita på USA-ledda Nato, skriver Kjell-Åke Wribe.
Skall vi kunna bevara vår frihet är det väl dags att prioritera våra egna intressen och ta eget ansvar, för när det gäller lär vi knappast kunna lita på USA-ledda Nato, skriver Kjell-Åke Wribe. Bild: Mikael Fritzon/TT

Dags att prioritera våra egna intressen

De som sålt ut det mesta är nu de ivrigaste förespråkarna för att ingå i Nato.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Ska inte medborgarna få bestämma angående framtida krig?”, 31/1.

Att sätta demokratin ur spel är väl precis vad som skett. Samma personer som så ivrigt avskaffat försvaret, sålt ut det mesta och avskaffat den allmänna värnplikten. De är nu de ivrigaste förespråkarna för att ingå i Nato.

Skall vi kunna bevara vår frihet är det väl dags att prioritera våra egna intressen och ta eget ansvar, för när det gäller lär vi knappast kunna lita på USA-ledda Nato. Vars stora målsättning tycks vara att bestämma över resten av världen. Det finns väl knappast något annat land som startat mer krig än USA, många olagliga och i strid mot FN-stadgar. Att få sälja vapen tycks vara av stort intresse och binder de flesta länder till att importera från USA:s vapenindustri som kommer att missgynna våra egna intressen.

ANNONS

Att sedan despoten Erdogan ifrågasätter människors lika värde tycks inte vår nuvarande regering stå upp för.

Kjell-Åke Wribe

ANNONS