Bild från Halmstads nya korttidsboende och rehabcenter Nymansgården under en visning inför öppnandet förra året.
Bild från Halmstads nya korttidsboende och rehabcenter Nymansgården under en visning inför öppnandet förra året. Bild: Roger Larsson

Borde det inte finnas en rehabplan för varje person på boendet?

Min man var ju där för att bli stark nog att klara sej hemma igen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Min man var inskriven på Nymansgården i cirka fem veckor efter en operation. Han var såpass medtagen och svag att det var omöjligt för honom att komma direkt hem från sjukhuset.

Personalen på boendet var bra och inredningen är modern och tilltalande – fast lite stel och ”ohemtrevlig”. Maten var han inte särskilt nöjd med.

Han, och jag också, är mycket förundrad över att det var så lite rehabiliteringsåtgärder. Borde det inte finnas en rehabplan för varje person på boendet? Min man var ju där för att bli stark nog att klara sej hemma igen. Då behöver man få hjälp med träning av utbildad personal. Man behöver också en passande kost, olika för olika sjukdomstillstånd. Det borde finnas tillgång till en dietist vilket det inte gör. Kostar det för mycket att ha utbildad personal inom rehab och näringslära, tro?

ANNONS

Det poängteras ofta hur viktigt rätt kost och motion är för att vi ska hålla oss friska. Minst lika viktigt måste det vara för att återhämta sej från sjukhusvistelse med mera. Inte minst för gamla och svaga personer.

Undrande pensionärer

Svar direkt:

Hej! Vi beklagar att ni är missnöjda med rehabilitering och kost. Ni får gärna kontakta oss direkt och berätta mer om er upplevelse och förbättringsförslag, det hjälper oss att bli bättre. Kontakta oss gärna via Halmstad direkt, kommunens kontaktcenter, på 035-13 70 00. Att ni är nöjda med boendets miljö och medarbetare är glädjande att höra.

Med vänliga hälsningar,

Linda Ajeti, verksamhetschef särskilt boende

LÄS MER:Halmstads nya korttidsboende invigt – se bilderna inifrån

ANNONS