Många vill optimera sin tidsåtgång och det får effekter på cityhandel, menar skribenten.
Många vill optimera sin tidsåtgång och det får effekter på cityhandel, menar skribenten. Bild: Christine Olsson/TT

Att slippa köa verkar vara en viktig faktor

Apropå cityhandel – folk i största allmänhet handlar gärna under ett och samma tak … tyvärr.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Finns säkert många orsaker till att city inte är folkets förstahandsval när det gäller shopping. Att butiker slår igen och i vissa fall flyttar sin försäljning till externa handelsplatser kan väl inte undgått någon.

Hyresnivåer, brist på nära p-platser, e-handel listan kan göras längre, men det senaste som slog mig var när jag läste om att Systembolaget (på Flygstaden) ska införa självscanning. Lägger personligen inga värderingar i detta, men när man läser vad folk i största allmänhet tycker, får jag intrycket att detta ligger i tiden så att man slipper lägga tid på att köa.

Om nu detta är ett stort problem att stå i kö på systemet (dagen före midsommarafton undantagen) så speglar det nog en stor del av hur den ”moderna människan” ser på sin tid. Av egen erfarenhet brukar köandet på just det stället sällan ta mer än några minuter i anspråk, så att tro att folk ska börja shoppa i city med allt vad det innebär, ut och in i butikerna, långt till bilen försämrad bredd på utbudet när det tydligen gäller att optimera sin tidsåtgång, vi får nog bara sluta att vara naiva och kan konstatera att folk i största allmänhet gärna handlar under ett och samma tak … tyvärr.

ANNONS

Roger Aspberg

ANNONS