Argumenten är identiska som i Söndrum – styret bör lyssna även på Furetborna

Att bygga ett flertal lägenheter med några malplacerade höghus på Folkparksområdets parkområde, är att våldföra sig på områdets karaktär.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå artikeln ”Lägre byggnader i Söndrum efter protest från från grannar”, 23/5.

Tack Anna Fallkvist för att du klargjorde Ansvars för Halmstads syn på hur ni skall tillvarata invånarnas syn på nyproduktion i olika områden i Halmstad.

Ni skall enligt artikeln i HP börja lyssna på de boendes synpunkter som ni tillämpat i Frösakull, Söndrums city och Helensbyggnaden vid Västergård.

Det som behövs för en revidering, är att de nya planerade byggnaderna inte smälter in i befintlig miljö, är för höga och att trafiksituationen kommer att bli omöjlig. Furet är en sådan plats, med villor mest från 1930–50-tal, en del gamla gårdar och inte ett enda högt hus (fem våningar eller mer). Trafiken är sedan man enkelriktade Slottsmöllebron (åt fel håll med vänstertrafik som följd) en mardröm i korsningen Furuvägen–Wrangelsleden. Att bygga ett flertal lägenheter med några malplacerade höghus på Folkparksområdets parkområde, är att våldföra sig på områdets karaktär.

ANNONS

Eftersom ovanstående argument är identiska med de som förändrade planerna i Frösakull med flera, förutsätter jag att reglerna för förändring och att lyssna på medborgarna är desamma och att inte något eller några områden av någon anledning favoriseras.

Fler områden kommer att hänvisa till detta argument.

Rösta lokalt i kommunalvalet.

Furetbo med rötterna i Trönninge och på öster

Rutger Herlin, Halmstads lokala parti

ANNONS