Statsminister Ulf Kristersson kallar bevisen för anklagelser i ett försök att skademinimera, men det han signalerar är en svag statsminister, skriver  fyra representanter för Vänsterpartiet apropå Kalla Faktas avslöjande.
Statsminister Ulf Kristersson kallar bevisen för anklagelser i ett försök att skademinimera, men det han signalerar är en svag statsminister, skriver fyra representanter för Vänsterpartiet apropå Kalla Faktas avslöjande. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Är att lita på M som att luta sig mot ett duschdraperi?

Det går inte både att fördöma attacken på demokratin i Gubbängen och samtidigt försvara de som eldar på mörkerkrafterna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Så kom då bevisen i TV4:s Kalla Fakta på att SD de facto använder sig av och sprider desinformation i uttalat syfte att förstöra det offentliga samtalet med sina trollfabriker.

Att destabilisera förtroendet gentemot institutioner och förtroendevalda. Att trakassera och hänga ut så att politiska motståndare inte vågar stå emot. Att lura och bedra hela svenska folket med sin uttalat främlingsfientliga/rasistiska agenda.

Detta visste de flesta av oss redan. Skillnaden nu är att SD kan inte göra som de brukar när de ställs mot väggen, de kan inte tona ned, de kan inte spela dumma och de kan inte förneka. Det finns inga tveksamheter här och inte ens offerkoftan som så ofta annars åker på kommer rädda SD.

ANNONS

Statsminister Ulf Kristersson kallar bevisen för anklagelser i ett försök att skademinimera, men det han signalerar är en svag statsminister. En statsminister ovillig att stöta sig med det egentliga regeringsbärande partiet SD.

Att SD är ett rasistiskt parti det vet vi, men här har Ulf Kristersson en chans att visa lite ryggrad och stå upp för demokratin.

Det går inte både att fördöma attacken på demokratin i Gubbängen och samtidigt försvara de som eldar på mörkerkrafterna.

Välj en sida och stå för den!

Vänsterpartiet Hallands kongressdelegation

Björn Abelli, Agnes Hulthén, Andreas Kjell, Hans Abbas

ANNONS