Använd din röst!

Jag är inte det minsta förvånad av att medlemmar väljer att lämna M-föreningarna i Halmstad och Laholm med tanke på den cirkus som varit.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Av senaste medlemsutskicket från Moderaterna i Halland framgår att Halmstad och Laholm har tappat närmare 40 procent av dem som var medlemmar 2022. Halmstad har lyckats värva sju nya medlemmar till sin förening medans Laholm har noll nyvärvningar. Jag är inte det minsta förvånad av att medlemmar väljer att lämna föreningarna i Halmstad och Laholm med tanke på den cirkus som varit, snarare är det konstigt att inte fler lämnat!

De interna bråken i Halmstad och Laholm genom åren har resulterat i att duktiga politiker lämnat, uteslutits och bytt parti. I både Halmstad och Laholm sitter flera i den politiska toppen på dubbla stolar, med det menar jag att de även sitter i förbundsstyrelsen och där stödjer de varandra. I många fall går egna intressen först och det verkar som våra politiker glömt vad det innebär att vara förtroendevald. Fullmäktigegrupp som med stöd av förbundet får göra egna tolkningar av föreningens stadgar och på så vis kommer förbi demokrati och valresultat. En skrämmande och oroväckande utveckling!

ANNONS

Min uppmaning är till dig medlem i Moderaterna Halmstad eller Moderaterna Laholm, gå till årsmötet och använd din röst för att visa ditt missnöje. Årsmötet är ett möte för alla medlemmar i föreningen och varje medlem har en röst på årsmötet. Och om jag har tolkat de berömda stadgarna rätt har du som var medlem 2022 men ännu inte betalat medlemsavgift för 2023 fortfarande chans att göra din röst hörd. Alltså har ni 40 procent som lämnat rösträtt i föreningen fram till siste juni. Halmstad har sitt årsmöte den 20 mars klockan 18:00 i Martin Luthers församlingshem och Laholm har sitt årsmöte den 22 mars klockan 18:30 i Laholms församlingshem.

Oroad medlem

ANNONS