Hoppas verkligen att det beloppet kommer att räcka till ökade elkostnader och matkostnader, skriver ”Dottern” apropå vad som blir kvar av pensionstillskottet efter höjda avgifter.
Hoppas verkligen att det beloppet kommer att räcka till ökade elkostnader och matkostnader, skriver ”Dottern” apropå vad som blir kvar av pensionstillskottet efter höjda avgifter. Bild: Henrik Montgomery/TT

300 kronor är allt som blir kvar av tillskottet

Hoppas verkligen att det beloppet kommer att räcka till ökade elkostnader och matkostnader.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Min mamma är 90+ och bor i servicelägenhet med hjälp av hemtjänsten. Hela sitt liv som pensionär har pensionen varit lägsta tänkbara. I början av året sökte jag bostadsbidrag, eftersom mammas besparingar började ta slut. Mamma beviljades bostadsbidrag, som ökade hennes pension. Då agerar hemvårdsförvaltningen i Halmstads kommun direkt och räknar ut att mamma kan betala för hemtjänsten (vilken tidigare varit utan kostnad). Utrymmet för att betala hemtjänst blev 598 kronor.

Nu har alla pensionärer fått tillskott på pensionen. För mammas del blev ökningen 1 094 kronor. Då agerar hemvårdsförvaltningen/kommunen direkt! Enligt ny omräkning blir utrymmet 1 392 kronor, alltså en ökning med 794 kronor.

ANNONS

Kvar av pensionstillskottet blir 300 kronor! Hoppas verkligen att det beloppet kommer att räcka till ökade elkostnader och matkostnader.

Dessvärre är säkert inte mamma ensam om den här behandlingen av kommunen.

Jag kan inte tänka mig att staten betalar ut pensionstillskott för att berika kommunerna utan för att hjälpa alla pensionärer att klara av alla ökade kostnader för sin tillvaro. Undrar om andra kommuner gör likadant.

Dottern

ANNONS