En satsning på sommarjobb hör till regeringens jobbpaket.
En satsning på sommarjobb hör till regeringens jobbpaket. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Vi ska jobba Sverige ur krisen

Tillsammans ska vi jobba Sverige ur krisen och bygga samhället starkare och mer hållbart.

ANNONS
|

Pandemin har slagit hårt mot Sverige. I första hand är det en kris för människors liv och hälsa. Men det har också slagit hårt ekonomiskt. Många har blivit av med jobbet. Flera företagare har mist sina livsverk.

I skuggan av krisen finns samhällsproblemen kvar. Klimatutmaningen måste lösas. Välfärden ska stärkas. Brottsligheten ska tryckas tillbaka.

Samtidigt visar svensk ekonomi motståndskraft. Arbetslösheten är på väg neråt igen – men vissa grupper riskerar att halka efter. Det krävs riktade insatser för att fler ska komma i arbete. När alla som kan jobba också jobbar skapar vi förutsättningar för investeringar i ett starkare samhälle.

ANNONS

Regeringen satsar nu 1,8 miljarder kronor på ett jobbpaket riktat mot unga och andra grupper som står långt ifrån arbetsmarknaden. Med årets vårbudget skapar vi 22 000 nya möjligheter för ungdomar att skriva första raden på sitt CV eller utbilda sig i år. Därutöver förlängs de historiska krisåtgärder som varit så viktiga för att rädda jobb och livskraftiga företag.

Jobbpaket för fler i arbete. Halmstad får 6,7 miljoner kronor för att skapa fler vägar till jobb och framtidstro för unga. Det handlar bland annat om en storsatsning på sommarjobb. Dessutom investerar vi i nya utbildningsplatser och kombinationsutbildningar.

Kampen mot brottsligheten fortsätter. Vår inställning är glasklar: Vi är kompromisslösa mot kriminaliteten och gängen. Därför fortsätter vi nu skjuta till pengar för att stärka hela rättskedjan.

Nu använder vi styrkan i svensk ekonomi för att genomföra en kraftfull grön återstart. Vi investerar i att skapa jobb och samtidigt lösa samhällsproblemen.

Tillsammans ska vi jobba Sverige ur krisen.

Magdalena Andersson, finansminister (S)

Krissi Johansson, kommunalråd (S)

ANNONS