Finns mycket att diskutera beträffande Alliansstyrets skapande av det samhälle vi har i dag, menar skribenten.
Finns mycket att diskutera beträffande Alliansstyrets skapande av det samhälle vi har i dag, menar skribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Vi diskuterar gärna skjutningar

Finns mycket att diskutera beträffande Alliansstyrets skapande av det samhälle vi har i dag.

ANNONS
|

Replik. Svar på Bo Gunnar Åkessons insändare ”S vill hellre diskutera friskolor än skjutningar”, 23/4.

Men ni moderater måste vara ärliga vid dessa diskussioner och erkänna för våra väljare att den politik ni förde under Alliansregeringen (2006–2014), är det som ligger till grund för det samhälle vi har i dag.

Ni vill gärna påskina att samhället vältes helt över ända i och med valet 2014 vilket resulterade i en socialdemokratiskt ledd minoritetsregering. Ni vill även förtiga att ni under flera år sedan 2014 röstat fram en högerbudget. Det är alltså i realitet högerpartierna som skapar samhället vi har i dag.

ANNONS

Men vi tar gärna diskussionen om skjutningarna, när ni presenterar vilka åtgärder ni vidtog (2006–2014) för att stävja den utveckling vi fått i samhället.

Är det måhända ert neddragande av polisväsendet och dess utbildning ni lutar er emot?

Där ni nu skuldbelägger Socialdemokraterna för att vi inte har tillräckligt med poliser.

Eller är det att ni öppnade gränserna för att kunna ”importera” billig arbetskraft?

Men ni hade inte lösningar på vilka åtgärder som skulle vidtas för alla dem som inte fick jobb eller kunde överleva på sina underbetalda jobb. Dessa stackars invandrare fick ju inte kosta något, pengarna skulle ju gå till skattesänkningar för de bäst bemedlade i samhället. Underklassen, oavsett ursprung, bryr ni er inte om, så nu står vi där med en stor segregation. Med många som är frustrerade och känner sig utanför samhället.

Finns mycket att diskutera beträffande Alliansstyrets skapande av det samhälle vi har i dag.

Joachim Haspe (S-Laholm)

ANNONS