Vi behöver inte bara bo - vi måste få ha våra gröna lungor

Men oj då, klart många människor har blivit förvånade och jätteoroliga när det kommit till vår kännedom att ett stort antal bostäder planeras i vårt rekreationsområde. Detta i och med att Eketångaområdet är ett av de områden som i förslaget till översiktsplan 2050 pekas ut som lämpligt för bebyggelse.

ANNONS
|

Eketångaskogen har allt vad man kan önska av ett naturområde och borde i stället framhållas och göras om till eller få beteckningen naturreservat.

Alla stigar hit och dit i terrängen lockar många till dagliga vandringar. Det rika djurlivet är unikt på så liten markyta. Vi kan i detta naturområde uppleva både älg, rådjur, hare och räv. För att också påminna om den unika växtlighet och det fågelliv som också bidrar till trivsel och upplevelser. Fick häromdagen njuta av ett par hackspettar som ”hoppade” uppe i träden.

Slutligen kan Eketångaskogen ses som en tillgång för alla personer som vistas där och njuter av att samla in vinterbehovet av blåbär, lingon och svamp. Eketångaskogen behövs som trivselhöjare och hälsofrämjare. Vi behöver inte bara bo. Vi måste få bevarat våra gröna lungor emellan all nyproduktion som planeras runt i vår kommun.

ANNONS

Ingeborg Oléni

medlem i svensk förening för folkhälsoarbete

LÄS MER:Grönt ljus för översiktsplanen – efter 45 ändringsförslag

LÄS MER:Sex orter ska växa kraftigt i Halmstads nya plan

LÄS MER:Så vill politikerna att Halmstad ska se ut 2050

ANNONS