Varför måste det vara så högt ljud på bio?

Vem ansvarar för ljudnivån på Röda Kvarn? För cirka 5–6 år sedan var vi ett gäng pensionärskvinnor som var medlemmar i en filmklubb.

ANNONS
|

Det var utvalda filmer som visades. Före ordinarie film visades reklam och kommande filmer. Ljudet var så högt att vi övervägde i bland att lämna lokalen. En och en kvinna slutade komma till Röda Kvarn, efterhand var det ingen som kom. Filmvisning i övrigt är det likadant.

Det har under årens lopp varit att man försökt se en film man gärna velat se, efter ett sådant besök säger man till sig själv: aldrig mer!

Jag hade gärna velat se Downton Abbey som går nu, en bekant jag pratade med i går sa att den var jättebra. Jag undrade hur det var med ljudet, hon svarade att före Downton Abbey var det fruktansvärt högt. Under själva filmen var det också väldigt högt, men man stod ut.

ANNONS

Varför ska det vara så högt ljud? Tänk vad många äldre personer gärna skulle se intressanta filmer, men avstår på grund av ljudnivån.

Tacksam för svar.

Filmälskare

Svar direkt

Hej, tack för att ni tar er tiden att skriva till oss på Svenska Bio, det är vi som ansvarar för ljudet på Röda Kvarn i Halmstad. Som biografkedja finns det regler, som bestäms av Socialstyrelsens allmänna råd angående höga ljudvolymer, som vi måste följa. I dags- läget är vårt ljud för samtliga av våra biografer inmätt så att vi underskrider dessa regler, vi underskrider till och med rekommendationen för barn. Därför ligger filmernas ljudvolym aldrig i närheten av en skadlig nivå men kan givetvis upplevas högt av vissa besökare.

Det är tråkigt att höra att ni haft en dålig upplevelse hos oss och vi vill gärna få en andra chans. Vi vill därför uppmärksamma er på att ni alltid är välkomna att be biografvärden som släpper in i salongen att sänka ljudet på en specifik föreställning.

Vänligen biograf Röda Kvarn Svenska Bio

ANNONS