Kulturliv, aktiviteter och gröna miljöer borde vara i fokus, tycker skribenten.
Kulturliv, aktiviteter och gröna miljöer borde vara i fokus, tycker skribenten. Bild: Jari Välitalo

Varför ignorerar våra folkvalda i Halmstad kultur, kulturliv och miljö?

Bostäder/höghus behövs men inte på bekostnad av denna park/miljö.

ANNONS
LocationFolkparken, Halmstad|

Folkparken med Kulturhus är en grön oas med Nissan och Laxön i centrala Halmstad och har alltid varit tillgänglig för alla. Förr med nöjestivoli men i dag står sport, idrott och friluftsliv i fokus och behövs med nya klimatförändringar så är framförhållning önskvärt.

Det behövs bland annat en efterlängtad bowlinghall, gocartbana och upprustning av skogen. Ett promenadstråk mot Nissan och Laxön är oslagbar med grillplatser och en sagoäng för alla. Bra bussförbindelser och parkering finns vilket saknas på Galgberget.

Kulturhuset är en unik byggnad och skall underhållas, som alla fastighetsägare vet och gör. Många olika föreningar finns och är intresserade av plats men inga nycklar lånas ut. Kanske rivning inne har påbörjats då kommunen överlåtit beslut till en utomstående fastighetsägare.

ANNONS

Kulturhuset med bra akustik, kan bli en ersättning för det populära nedlagda Kajskjulet där folk kan lyssna på musik och dansband som det finns i ett antal av Sveriges städer. Den möjligheten finns inte i Halmstad.

Bostäder/höghus behövs men inte på bekostnad av denna park/miljö. Hur är det tänkt med trafiksituationen och miljön och de klimatförändringar som brådskar?

Tänk efter före.

Hoppfull

ANNONS