Tack för allt stöd – nu växlar vi upp

Tack alla som hört av sig angående min insändare om Ulrika, Petra och andra i deras situation, ja hela LSS.

ANNONS
|

Kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig ett sådant stöd, inte minst från alla er som hört av sig som jag inte känner.

Nu växlar vi upp. Det finns ingen rimlighet i att kommunen tillåts fortsätta att behandla de svagaste med minst möjlighet att stå upp för sina behov sämst. Nu måste vi hjälpas åt.

Vi är några stycken som varje vecka kommer ge något förslag på besparingar. Besparingar som kan användas till sådant som det finns folkligt stöd för, exempelvis en fungerande LSS verksamhet.

Alla kommer inte hålla med om alla besparingsförslag. Det är inte heller syftet, syftet är att belysa besparingsmöjligheter sedan är det politikernas sak att prioritera. Välkommen med dina förslag.

ANNONS

• Dra in tjänsten som jobbar med att kartlägga obebodda hus. Alla politiker känner någon utanför sin egen bostadsort. Om politikerna kartlägger sina egna bostadsorter och ber någon de känner göra detsamma där det uppstår vita fläckar har ödehusen kartlagts utan kostnad. Besparing 200 000 kronor?

• Stäng biblioteken. Den som kan ta sig till ett bibliotek i Laholm kan ta sig till bokhandeln, biblioteket i exempelvis Halmstad, eller till bokbussen. Besparing 11 300 000 kr?

Summa dessa två insändare, besparingsmöjlighet cirka 16 000 000 kronor. (Cykelbanan har redan kostat två miljoner).

Per Karlsson

LÄS MER:Knastertorrt svar om assistans till familjen Bengtsson

LÄS MER:Föräldrarna kämpar för döttrarnas assistans

LÄS MER:Dyr cykelbana blir ännu dyrare

ANNONS