Energi, och från vilken källa, är ämne för insändaren.
Energi, och från vilken källa, är ämne för insändaren. Bild: Janerik Henriksson/TT

Stoppa Bolund och hans klimatideologer

Det enda som återstår för att skapa den energi som krävs för den tilltänkta processen är kärnkraft, och den har ju Bolund och hans anhang sågat för länge sedan.

ANNONS
|

Innan det är för sent måste klimathysterin stoppas. Sverige och dess folk är inget experiment för den globala klimatmaffian.

Norra Sverige med sin tunga resurskrävande industri, vill man ståta med en dag som ett exempel på hur man lyckats förändra processer med stor koldioxid-användning till att använda sig av ”ren” energi .

Detta kommer att misslyckas av naturliga skäl:

• Vindkraft fungerar inte i norrländsk miljö.

• Solenergi kan man bara glömma.

Det enda som återstår för att skapa den energi som krävs för den tilltänkta processen är kärnkraft, och den har ju Bolund och hans anhang sågat för länge sedan.

ANNONS

De pengar som klimatideologerna med Bolund i spetsen avser att använda för detta gigantiska experiment, är dina och mina, och kommer att innebära att vårt land för första gången i modern tid kommer att hamna i ekonomisk kris.

Den sociala sektorn har aldrig varit mer betungande än den är just nu, och vi vet ju sedan tidigare vilka som får stå tillbaka när det kniper.

Nu är det inte enbart Norra Sverige som fått Bolund och klimatmaffian att lyfta på blicken.

Kommunikationerna i vårt avlånga land utgör också ett självklart mål för dem. Utbyggnaden av järnvägsnäten syns vara den lösning som man vill satsa på. Med inte alltför stort avstånd till tunnelbygget genom Hallandsåsen, vare sig i tid eller rum, inser man utan att vara nobelpristagare i ekonomi, att det kommer att bli en dyr historia. Självklart blir det du och jag som betalar.

Vad gäller biltrafiken, ser vi redan nu varthän det lutar. Bensin-och dieseldrivna bilar ska ersättas av eldrivna fordon. Det är också en ekvation som Bolund och hans klimatideologer aldrig kommer att kunna lösa.

Den elenergi som behövs för detta existerar inte idag, och kommer inte heller att kunna skapas – inte ens med kärnkraft som hjälp, men den är ju redan uträknad.

ANNONS

Vi i Sverige har en möjlighet att klara av den framtid som ser problematisk ut.

Den möjligheten är att stoppa Bolund och hans klimatmaffia innan det är försent.

Ulf Kranok

ANNONS