Jag tycker att det är alldeles för mycket hat på sociala medier och jag tycker att det ska sluta, skriver signaturen ”En rättsaktivist”.
Jag tycker att det är alldeles för mycket hat på sociala medier och jag tycker att det ska sluta, skriver signaturen ”En rättsaktivist”. Bild: Jessica Gow/TT

Sluta sprida hat om kända personer!

Det är för många i dagens samhälle som skriver och säger för mycket hat och det tycker jag ska sluta.

ANNONS
|

Skulle du tyckt det var roligt om någon kallade dig för “Din jävla hora, gå och dö” på din Instagram? Nej, skulle inte tro det. Jag tycker att det är alldeles för mycket hat på sociala medier och jag tycker att det ska sluta.

Många personer i dagens samhälle lider av psykisk ohälsa, det är mycket på grund av att man får hat på olika sorters plattformar. Psykisk ohälsa är att man mår dåligt psykiskt. Man kan må psykiskt dåligt på många olika sätt, några exempel på psykisk ohälsa är att man är stressad, har ångest, att man är orolig och att man bara mår allmänt dåligt.

ANNONS

Det är cirka 25 procent av alla kvinnor i Sverige som har psykisk ohälsa och cirka 15 procent av alla män i Sverige som har psykisk ohälsa, det är då ungefär 1,4 miljoner människor i Sverige som har psykisk ohälsa. Cirka en miljard personer över hela världen mår psykiskt dåligt.

Många länder i världen har yttrandefrihet och det betyder att man får tycka och tänka vad man vill. Samtidigt får man inte sprida hat på sociala medier och det kan vara brottsligt att göra det. Om man sprider hat på sociala medier kan man hamna i fängelse om man är över 18 år (i Sverige). Det är en anledning till varför jag inte tycker att man ska hata på personer på olika sociala medier, därför att det kan vara brottsligt.

Du borde inte döma någon om du inte känner dem. Det är därför du aldrig vet vad personen har gått igenom, det är omöjligt för dig att säga hur personen är som person om du inte känner hen.

Det är för många i dagens samhälle som skriver och säger för mycket hat och det tycker jag ska sluta. Jag tycker att det är väldigt onödigt att hänga upp sig på hur någon annan ser ut till exempel och att skriva en hatkommentar. Därför tycker jag att alla ska sluta med hatet mot kända personer.

ANNONS

En rättsaktivist

ANNONS