Området har skötts på ett fantastiskt pietetsfullt sätt, anser skribenten apropå padelbanorna i Villshärad som nu tas bort.
Området har skötts på ett fantastiskt pietetsfullt sätt, anser skribenten apropå padelbanorna i Villshärad som nu tas bort. Bild: Roger Larsson

Skäl till beslut om padelbanor förvånar – nu rivs allt

Marken där padelbanorna finns (och även tidigare golfbanan) har hela tiden varit fullt tillgänglig för allmänheten för att där kunna promenera och cykla. Området har skötts på ett fantastiskt pietetsfullt sätt.

ANNONS
|

Vi bor i stort sett granne med padelbanorna och när vi flyttade hit för cirka 10 år sedan fanns en ”pay-and play” golfbana, en restaurang och under ett antal sommarhelger var det ”after beach” med sång och musik ett par timmar på torsdagar, fredagar och lördagar. Vid dessa tillfällen kunde det vara fullt med folk som lyssnade och njöt av musiken. De satt i restaurangen eller på gräsmattan runt ”scenen” eller så bara vandrade man runt och pratade med vänner och bekanta.

Det var liv och rörelse och golfbanan, restaurangen och ”after beach”-kvällarna var en verklig tillgång i ett annat ganska dött och tomt Vilshärad.

ANNONS

För ett par år sedan stängdes golfbanan ned och det kom upp tre padelbanor. Restaurangen och ”after beach” fanns kvar. Att spela padeltennis blev till en glädje för stora och för små. Vi tillbringade många timmar där tillsammans med barnbarnen i olika åldrar. Efter tennisen smakade det gott med en glass eller något kallt att dricka. Att kunna lyssna på musik till helgen kändes verkligen trevligt och mysigt.

Några år senare byggdes det ytterligare ett par padelbanor med tak. De nya banorna låg på en liten höjd i vinkel med de första. Att spela padel var väldigt populärt och internationella tävlingar anordnades. Banorna har utsetts till Sveriges vackraste padelbanor!

I dagarna kommer padelbanorna att rivas efter beslut av länsstyrelsen. Såvitt jag förstår är beslutet grundat på att banorna, som ligger i ett strandskyddat område, hindrar allmänheten från att ta sig ut till naturskyddsområdet.

Skälen till länsstyrelsens beslut förvånar mig mycket! Marken där padelbanorna finns (och även tidigare golfbanan) har hela tiden varit fullt tillgänglig för allmänheten för att där kunna promenera och cykla. Området har skötts på ett fantastiskt pietetsfullt sätt. Marken har klippts och all sly har hållits nere. Markägaren har gjort en gångbana från Majorens väg över sina ägor fram till padelbanorna. Hela området har varit mycket lättillgängligt för alla.

ANNONS

Men som sagt, nu rivs allt. Många av oss grannar tycker det är nedslående att Halmstads kommun och länsstyrelsen, i stället för att uppmuntra Per Boströms entreprenörskap, snarare motarbetar honom.

Besviken granne

LÄS MER:Padelbanorna är borta: ”Nej-sägarna och bakåtsträvarna vann”

LÄS MER:Padelhallen ska bort – ”Vi tvingas riva vårt livsverk”

LÄS MER:Rivningshotade banorna utsedda till ”Sveriges läckraste”

ANNONS