Jag läser till min förvåning i HP 7/1 att Hem ska ta över returpappershanteringen från FTI, skriver Carl-Göran Saxerbo och undrar ”Ska Halmstads skattebetalare stå för ytterligare subventioner för klimatskadliga verksamheter?”.
Jag läser till min förvåning i HP 7/1 att Hem ska ta över returpappershanteringen från FTI, skriver Carl-Göran Saxerbo och undrar ”Ska Halmstads skattebetalare stå för ytterligare subventioner för klimatskadliga verksamheter?”. Bild: TT/arkiv

Ska vi skattebetalare stå för dessa kostnader?

Accepterar verkligen Hem detta? Ska Halmstads skattebetalare stå för ytterligare subventioner för klimatskadliga verksamheter?

ANNONS
|

Replik. Apropå artikeln ”Hem tar över ansvaret för returpapper”, 7/1.

Jag läser till min förvåning i HP 7/1 att Hem ska ta över returpappershanteringen från FTI. Enligt ett regeringsbeslut tvärs emot emot lagstiftningen att producenterna ska ta hand om förpackningsmaterial. För att det inte är lönsamt längre?

Accepterar verkligen Hem detta? Ska Halmstads skattebetalare stå för ytterligare subventioner för klimatskadliga verksamheter? Hem som uttalat att det behövs ett större producentansvar för att få bort plastprodukter ur soporna som förbränns här och utgör vår största utsläppskälla. Det är ju käpprakt emot de cirkulära målsättningarna.

Pappersprodukter med kort levnadstid utgör ju en av de koldioxidkällor som vi behöver ta bort. I synnerhet dessa abnorma mängder av reklamblad.

ANNONS

Ska pappersindustrin kunna smita från sitt ansvar?

Ska vi skattebetalare stå för dessa kostnader, utöver subventioner till flygplatsen och annat? År efter år?

Behövs inte våra pengar till utbyggnad av elektrifiering av transportnätet i stället? Som är en av de största utsläppskällorna i länet.

Vad säger Halmstads kommun?

Carl-Göran Saxerbo

ANNONS