Kritiken mot kommunen fortsätter när det gäller sammanslagning av personal inom LSS.
Kritiken mot kommunen fortsätter när det gäller sammanslagning av personal inom LSS. Bild: Arkivbild

Ska brukarna få stå för notan?

Är det försvarbart att brukarna inom daglig verksamhet och gruppboende, bestående av de mest utsatta i vårt samhälle, ska vara de som ska betala notan? Det tycker inte vi, vi som möter dessa människor varje dag.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Hur rättfärdigar Halmstads kommun en hopslagning av daglig verksamhet och gruppboendesidan? Det är tydligt att det är en ekonomisk fråga i grund och botten, men vem kommer att betala notan?

Svaret är att det är brukarna som kommer stå för den notan och är de som kommer bli hårdast drabbade.

En del brukare behöver extra tydlighet i sin vardag, att personal då ska jobba både på boendet och på brukarens arbetsplats så kommer denna tydlighet att suddas ut och drabba brukaren, i förlängningen kommer detta innebära att brukaren kommer uppleva mer oro och sämre välbefinnande.

Är det försvarbart att den gruppen, bestående av de mest utsatta i vårt samhälle, ska vara de som ska betala notan? Det tycker inte vi, vi som möter dessa människor varje dag.

ANNONS

Halmstads kommuns HR-direktör Charlotte Svensson påstår att vissa rykten har blivit ”sanningar”, att personal på daglig verksamhet inte ska hjälpa till med t.ex duschning på boendet.

Hur kan man yttra sig på detta vis utan att ge fler svar på frågan till hela hopslagningen? Vad ska personal från daglig verksamhet i så fall göra på boendet?

Frågorna är många, svaren är tyvärr för få, för få för brukare, personal, anhöriga och gode män. Personal på daglig verksamhet har fått information om att denna hopslagning kommer att ske i september, men precis som HR-direktör Charlotte Svensson så funderar även vi fortfarande på ”huret”.

En daglig verksamhet

ANNONS