Skribenten påminner om sådant att tänka på när man tankar.
Skribenten påminner om sådant att tänka på när man tankar. Bild: Fredrik Persson/TT

Rysk olja och gas fortsätter att skeppas till europeiska hamnar

Det slutliga priset får folket i Ukraina betala för med sina liv!

ANNONS

Replik. Svar till Styrelsen för IF Metall Halland, Conny Jönsson, 20/3.

Vi är alla med och betalar för Putins mördande.

Människor i Ukraina massakreras och de som protesterar för fred i Ryssland riskerar 15 år. Trots det fortsätter rysk olja och gas att skeppas till europeiska hamnar och fyller Putins krigskassa.

Europa spenderar 2 600 000 000 kronor om dagen på import av rysk energi. På en månad får Putin in 67 miljarder ett värde motsvarande ett helt svenskt försvar.

Varför olja just från Ryssland? Girighet! Rysk olja säljs med rabatter uppemot 30 procent.

Det slutliga priset får folket i Ukraina betala för med sina liv!

ANNONS

Den region som lider mest just nu, Donetskbäckenet, ett viktigt järnmalmsområde med bland annat Mariupil (som är den ukrainska stavningen), är känd för tung verkstads- och stålindustri som jag själv har besökt.

I solidaritet med Ukraina så skänker IF Metall Halland i all välmening 10 kronor per aktiv medlem till Palmecentrets insamling för Ukraina. Motsvarande 4 dl diesel.

När ni metallare tankar bilen så är priset till 40 procent rabatterat av billigare rysk olja. Sannolikt med minst 3 kronor per liter.

Förslag från min sida är att ni i Metall uppmanar era medlemmar att ge minst 3 kronor ryssrabatt per liter till någon seriös hjälporganisation. Till exempel till http://25.lakareutangranser.se/ – som kämpar för liv i Mariupil.

En tanke för alla att ta till sig.

Sune Andersson

ANNONS