Jag anser att löner ska förhandlas fram mellan arbetsgivare och facket, skriver Göran Lundqvist.
Jag anser att löner ska förhandlas fram mellan arbetsgivare och facket, skriver Göran Lundqvist. Bild: Tomas Oneborg / SvD / TT

Regeln motverkar arbetskraftsinvandring – är det möjligen syftet?

Jag har svårt att tro på att det är av omtänksamhet detta förslag har tagits fram.

ANNONS
|

En arbetskraftsinvandrare som söker sig till Sverige ska enligt SD och regeringen garanteras en lön på 26 500 kronor i månaden. Är SD och regeringen medvetna om att det finns många löntagare i Sverige som har en lägre lön än 26 500 kronor i månaden? Var finns deras omtanke om alla dessa löntagare (oftast kvinnor). Borgerliga åsikter är ju annars att lönerna generellt sett är för höga för ”enkla” jobb. Det blir därför svårt att förstå varför de vill införa denna regel. Vad är ett enkelt jobb enligt SD och regeringen?

Arbetskraftsinvandring har lagt grunden för Sveriges välstånd och berikat oss. Vi känner förmodligen alla någon eller någon vars släktingar invandrat för att få ett arbete i Sverige. Min särbo är ett bra exempel. En av mina bästa vänner är ett annat lika bra exempel. Deras släktingar sökte sig till Sverige på 1950-talet.

ANNONS

Jag har svårt att tro på att det är av omtänksamhet detta förslag har tagits fram. Jag anser att löner ska förhandlas fram mellan arbetsgivare och facket. Kan den egentliga orsaken vara att SD inte heller vill att arbetskraftsinvandrare ska söka sig till Sverige? Kanske får regeringen något i utbyte. Då undrar jag vad de har kokat ihop för soppa. Den här regeln motverkar arbetskraftsinvandring. Är det möjligen syftet?

Är dessutom deras syfte att förhindra demokratin genom att förbjuda Socialdemokraternas lotteriförsäljning. Själva får de stora ekonomiska bidrag från näringslivet.

Göran Lundqvist, Oskarström

ANNONS