Otroligt att så många var på kontoret – samtidigt

Det pågår en uppseendeväckande rapportering om att delar av förvaltningsledningen och tjänstepersonal på hemvårdsförvaltningen blivit covid-vaccinerade med avvikelse av turordningen.

ANNONS
|

Av Hallandspostens rapportering kan man dra slutsatsen att det i bästa fall skett en förväxling med en närbelägen gruppbostad och att det i värsta fall är ett resultat av dålig planering och/eller misstänkt dyskalkyli.

Alltnog, det otroliga i sammanhanget är att det vid en given slumpmässig tidpunkt kunde finnas så mycket administrativ personal på plats på kontoret. Jag har varit på vårt kontor totalt cirka åtta timmar mellan mars och november, fördelat på fyra tillfällen. Resterande period har jag arbetat hemifrån. Hela vår ledningsgrupp ända upp i ledningen för den internationella koncernen arbetar hemifrån. Det är inte speciellt kul men vi gör det för att uppfylla de skarpa rekommendationerna från FHM och regeringen.

ANNONS

Jag kan omöjligen se ett enda skäl till att någon av den administrativa personalen eller ledningen på hemvårdsförvaltningen befinner sig på kontoret i kontrast till många andra kommunalt anställda som tvingas arbeta hemifrån.

Har inte hemvårdsförvaltningen förstått allvaret med den pågående pandemin? Eller ska jag välja att se glaset som halvfullt och att det är fritt fram för mig att återvända till kontoret nu med hemvårdsförvaltningen som förebild? Jag lutar åt det senare.

Mattias Salomonsson

LÄS MER:Personal på äldreboendet blev utan vaccin när cheferna fick

LÄS MER:Facket om chefernas vaccinering: ”Helt bedrövligt”

LÄS MER:Äldrevårdens chefer fick vaccin före personalen

ANNONS