Örjans vall vid Nissan i Halmstad.
Örjans vall vid Nissan i Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Ny arena i Halmstad ifrågasätts

Halmstads kommun har nyligen lagt många skattemiljoner på att renovera Örjans Vall.

ANNONS
|

Tack Rune för din kommentar i HP 27/12 angående min insändare om Arenafrågan.

Jag håller dock inte med dig om fördelen med att bygga en ny fotbollsarena. Det går inte att jämföra en arenahall med en fotbollsarena när det gäller hur man kan utnyttja de två alternativen. En fotbollsarena används i huvudsak till fotboll, men en arenahall har ett betydligt större användningsområde. Handbollslaget Drott hade tyvärr inte någon nytta av en ny arenahall.

Jag var ingen motståndare till att riva sporthallen trots alla positiva upplevelser där genom åren och är inte särskilt förtjust i folkomröstningar som enbart är emot en förändring men saknar andra hållbara alternativ.

ANNONS

Halmstads kommun har nyligen lagt många skattemiljoner på att renovera Örjans Vall, så några arbetsmiljöproblem bör inte finnas i anläggningen. Min slutsats är att HBK skall koncentrera sig på fotboll i första hand och inte tro att en ny arena avgör vilken serie de spelar i.

Halmstads kommun skall inte lägga skattepengar på en ny fotbollsarena, det finns andra områden inom kommunen som behöver pengarna bättre.

Christer H

ANNONS