Regionens hus i Halmstad.
Regionens hus i Halmstad. Bild: Johnny Samuelsson

MP lovar politik utan SD

MP är tydliga med att vi kan samarbeta med alla partier utom SD. Vi hade önskat att alla partierna i nuvarande majoritet hade varit lika tydliga.

ANNONS
|

Sista veckan före valet är här. På kort tid har partier med blåa färger i sina loggor dragit högerut. Där finns ett parti som i regionpolitiken klagar över att det i årsredovisningar finns illustrationer med kvinnor med huvudduk, ett parti som vill göra det svårare för människor från andra länder att göra sig förstådda på vårdcentraler och sjukhus när de är sjuka, som driver inskränkningar i det fria kulturlivet och gör motstånd mot genusvetenskap. I grunden har det partiet en nationalistisk och inskränkande ideologi.

Moderaterna i Halland har öppnat för samarbete med Sverigedemokraterna efter valet till regionfullmäktige. Vad Kristdemokraterna och Liberalerna tycker om det, vet vi inte. Vi hoppas att Centern klarar av att stå upp för liberala värderingar även i Halland.

ANNONS

Miljöpartiet var med och styrde Region Halland fram till 2018 tillsammans med M, KD, L och C. Den här mandatperioden har vi haft ett gott samarbete med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. MP är tydliga med att vi kan samarbeta med alla partier utom SD. Vi hade önskat att alla partierna i nuvarande majoritet hade varit lika tydliga.

Så titta åt mitten och vänster och upptäck nya konstellationer. Det har gått bra i Falkenberg och på flera andra håll i landet. Det kan gå utmärkt att tänka så även i Region Halland.

Och du som ska rösta, till dig vill vi säga att om du vill ha ett öppet samhälle med politik som håller sig inom ramarna för det enda jordklot vi har, så rösta på Miljöpartiet!

Med gröna hälsningar från oss som står överst på MP:s lista i regionvalet.

Maria Losman (MP), Kungsbacka

Svein Henriksen (MP), Halmstad

Elisabeth Falkhaven (MP), Hylte

Stefan Edlund(MP), Varberg

Lena Angviken(MP), Laholm

Ola Nilsson (MP), Halmstad

ANNONS